A minap anyukám készítette el a család egyik kedvenc házi édességét. Nagyon örültem ennek a kis meglepetésnek, hiszen nekem is az egyik nagy kedvencem!
Köszi Anyuci!!!
Most leírom nektek Anyukám receptjét.
Hozzávalók kb.: 20-25 db palacsintához:
- 10 dkg zabliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 db tojás
- csipet só
- 1 vaníliás cukor
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 1 evőkanál olaj
- tej
- szódavíz
Minden összetevőt a szódavíz kivételével csomómentesre keverünk kézi habverővel. A masszát 10 percet pihentetjük, majd szódavízzel hígítjuk addig, ameddig közepesen folyós állagot kapunk.
Következhet a kisütés...
Nálunk általában túrós, kakaós, fahéjas, lekváros, és csoki / mogyorókrémes palacsinta készül. Az én kedvencem a mogyorókrémes, amit többféle boltban kapható mogyorókrémmel kipróbáltunk már, de az utóbbi időben az ALDI-ban kapható NUTOKA a sláger!
Mindenki figyelmébe ajánlok egy Szerbiában kapható mogyorókrémet. A neve Cipiripi. Kicsit mókás, de szerintünk az egyik legfinomabb krém. Sajnos Magyarországon nem nagyon lehet beszerezni. Alább egy kép, ha valaki mégis úgy gondolná, hogy megkóstolná, és megpróbálja beszerezni: